Zuid-Afrikaanse extra vergine olijfolie

Artikel 1 van 21
€ 19,95 (inclusief btw)

Een olijfolie uit Zuid-Afrika, die hadden wij nog niet in onze collectie! Met Namaqua hebben wij een hele mooie olijfolie aan ons assortiment toegevoegd. Wij leveren de olijfolie in een handige liter verpakking, een mooie tube met kraantje. Namaqua komt uit de Olifantsrivier vallei welke het meest bekendst staat om de wijnproductie. In 2012 wilde de familie Avenant een meer diverse koers varen wat leidde tot het idee en olijfgaard te beginnen voor het maken van Zuid-Afrikaanse olijfolie.

Zonder ervaring of historie op het gebied van het maken van olijfolie in die regio werden er 900 olijfbomen aangeplant van verschillende rassen. 

De Namaqua Olive oil is een blend van verschillende rassen. De olijven worden pas geplukt op het moment dat ze optimaal rijp zijn. Er wordt direct geperst en gebotteld om de smaak zo optimaal mogelijk te houden. De Namaqua extra virgine olijfolie is een milde olie met fruitige tonen. 

Wij vinden deze olie het fijnst om te gebruiken als basis voor een heerlijke dressing met één van onze balsamico's, maar is ook zeker zeer geschikt om in te bakken.

© 2010 - 2024 samen in de keuken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel